Nachtspalk


Een nachtspalk houdt die hiel gedurende de nacht in een juiste stand. Met deze nachtspalk gaat de genezen van een peesplaatontsteking of hielspoor sneller.

Wat is een nachtspalk?

Een nachtspalk is een hardplastic brace die tijdens het slapen gedragen kan worden. De nachtspalk zorgt ervoor dat de voet in een hoek komt te staan van 90 graden.  De nachtspalk ondersteund op comfortabele wijze de voet

Nachtspalk achillespees

De nachtspalk kan voor veel verschillende blessures gebruikt worden. Bij een achillespeesblessure is het een goede oplossing om een nachtspalk te dragen. Het doel van een nachtspalk is het ontlasten van de achillespees. Door het in de nacht dragen van een spalk verlicht je de pijn en kan de pees genezen.

Waar je een achillespeesblessure aan kunt herkennen:

  • Stekende pijn boven die hiel
  • Warmgevoel aan de hiel
  • Uitstralende pijn richting de kuit
  • Constante pijn tijdens dagelijkse activiteiten

Gebruik een nachtspalk voor de volgende blessures:

  • Hielspoor
  • Peesplaatontsteking
  • Achilles tendinitis (ontsteking)
  • Dorsaal flexie beperking
  • Been of voetletsel door overbelasting

Ervaringen nachtspalk bij achillespeesklachten

Uit reviews is gebleken dat 70 % van de patiënten met een nachtspalk minder pijn ervaren. Bij 30% zijn de klachten binnen een week helemaal weggetrokken. De manier waarop de spalk werkt is een fijne comfort manier. Omdat deze tijdens het slapen gedragen kan worden heeft men overdag geen last van voet klachten. Ook is er gebleken dat mensen het dragen van een brace of spalk overdag een last vinden. Het is vaak niet mooi en geeft weinig comfort.

Nachtspalk hielspoor

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen die soms een ontsteking onder de hiel veroorzaakt. Dit wordt ook wel peesplaatontsteking of fasciitis plantaris genoemd. Typische symptomen zijn pijn onder de hiel bij lang staan of lopen. Hielspoor/ peesplaatontsteking is de meest voorkomende oorzaak van hielpijn. Meer dan 10% van de mensen heeft er ooit wel eens last van gehad. De oorzaak van hielspoor of peesplaatontsteking is bijna altijd overbelasting of stress aan de hiel of de aanhechtende pezen als de peesplaat en de achillespees. De producten op deze pagina helpen hielspoor te behandelen.

Pro Orthic Hielspoor sok

Nachtspalk hielspoor gips

Een nachtspalk houdt de voet in 90 graden ten opzichte van het onderbeen. zo kunnen de vezels van de peesplaat opgerekt worden. De gipsverbandmeester legt de nachtspalk aan. Deze spalk worden gemaakt van uitgehard gips. Als u de spalk in de nacht draagt en combineert met het doen van oefeningen versnelt het herstelproces. U mag absoluut niet lopen met een gips spalk. De spalk is gemakkelijke aan en uit te trekken door middel van het klittenband. Draag een eigen sok of kous in de spalk

Nachtspalk hielspoor ervaringen

De nachtspalk geeft de voet ruimte om nog te bewegen, en fixeert de enkel niet. Het aandoen van de nacht gaat ook erg makkelijk. Het is een relatief goedkoop middel. En mensen ervaren het als een fijne spalk voor hielspoor. De nachtspalk is een constructie van hard plastic en banden, en is wat minder bewegelijk. De ervaringen van een nachtspalk zijn goed. Vaak wordt de nachtspalk op doktersadvies voorgeschreven. Gelukkig zijn er ook goede nachtspalken te koop die ook voor consumenten geschikt zijn.

Spalken voor de voet

Welke voel spalk je kiest, hang af van de situatie en je persoonlijke wens. Wanneer je veel beweegt, is een bewegelijke spalk aangenamer. Denk daarbij aan een hielspoor sok. Een nachtspalk met plastic is handig wanneer je er bijvoorbeeld snel van af wilt zijn. We is deze spalk in de nacht minder bewegelijker Deze brace vangt onverwachte bewegingen namelijk goed op. Belangrijk is ook dat je de juiste maat en soort spalk koopt.

Nachtspalk voet

U moet de komende tijd een nachtspalk dragen. Een nachtspalk houdt de voet, terwijl u slaapt, in een stand van 90 graden. Dit zorgt ervoor dat de voet kan rekken tijdens de nacht. De nachtspalk kan ook gebruikt worden om de stand van de voet op te bouwen naar 90 graden.

Nachtspalk enkel

Voor een enkel blessure is de nachtspalk een fijne optie. Tijdens het slapen zorgt u ervoor dat de voet geen onverwachte bewegingen kan maken. Zo bevordert u het herstelproces van de enkel.

Nachtspalk bij hallux valgus

Door dagelijks de corrigerende nachtspalk te dragen ‘s nachts wordt de hallux valgus gecorrigeerd en groeit hij niet verder. Op deze manier houdt de nachtspalk de hallux valgus in de goede positie. De nachtspalk helpt ‘s nachts gewrichtspijn en pijn door aanraking te verlichten.

Nachtspalk voor de hand

Het dragen van een nachtspalk voor uw hand kan ervoor zorgen dat het herstel wordt versneld. Door het “vast” leggen van de pols kan u tijdens het slapen geen onverwachte bewegingen maken dit is overdag een fijne oplossing. Door het dragen van een nachtspalk heeft u overdag minder last van de blessure.

Nachtspalk bij Carpaal Tunnel Syndroom

Bij een carpaal tunnel syndroom kan een nachtspalk voorgeschreven worden. Door deze spalk kan de pols niet gebogen worden waardoor de klachten minder voorkomen. De spalk moet goed comfortabel en passend zitten, zonder te veel druk op de pols of beperking van de beweging functie.


Leave a Reply

Your email address will not be published.